‘Communication is the economy.’

Gratis html-versie van New Rules for the New Economy uit 1998 van Kevin Kelly, die eerder al eens in Wired zijn twaalf stukgeciteerde regels voor de nieuwe economie naar voren bracht.

Citaat uit het boek:

“Because values and meaning are scarce today, technology will make our decisions for us. We’ll listen to technology because our modern ears listen to little else. In the absence of other firm beliefs, we’ll let technology steer. No other force is as powerful in shaping our destiny. By imagining what technology wants, we can imagine the course of our culture.”

Interessanter zou waarschijnlijk een versie zijn die is bijgewerkt tot en met de dotcom-crisis. Of een voor Europeanen geschikte editie zonder Amerikaanse hoogdravendheid. Maar toch. Heerlijk, die boeken waarbij ik het met geen enkele alinea eens wil zijn.


[x]#37 fan zondag 18 november 2001 @ 04:12:21


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden