Democratie, en dan??

Het parlement maakt nu veel te weinig gebruik van de mogelijkheden die het ter beschikking staan. Het is vreselijk dat die expressie van overtuigingen niet in het parlement, maar wel op de televisie is te zien. Tijdens de paarse regeringen gebeurde het dat enkele bewindslieden – Pronk, Jorritsma – niet in het parlement maar wel aan tafel bij Barend en Van Dorp politiek belangrijke uitspraken deden en daar nota bene de Kamer niet van op de hoogte stelden. Ook Van Gijzel kon bij Barend en Van Dorp belangrijke politieke meningen verkondigen, die hij natuurlijk tot inzet van een discussie had moeten maken op de geëigende plek daarvoor in een democratie: in een debat in de Kamer.

Socioloog Kees Schuyt in: De Groene Amsterdammer


[x]#209 fan zaterdag 13 juli 2002 @ 03:00:23