EU

Het Instituut voor Publiek en Politiek wil meer aandacht voor de EU en organiseert een enquête. Daarin worden een aantal nuttige vragen gesteld, omdat die thema’s naar voren brengen waar in juni bij de verkiezingen voor het Europees Parlement over te stemmen is. Toch vind ik de eerste vraag ongelukkig geformuleerd:

1. Vindt u Europa belangrijk?

  • ja, ik vind Europa best belangrijk
  • nee, Europa ligt te ver van mijn bed
  • weet niet / geen mening

Nu bestaat dat Europa tegenwoordig uit vijfenveertig landen, en heeft de EU nog altijd maar vijftien lidstaten. Al komen daar dan volgende maand tien bij. Maar à la. Dat er voor een onnozele slogan is gekozen om die verkiezingen te promoten, kan. Ga alleen niet in de onzin mee.


[x]#478 fan woensdag 7 april 2004 @ 22:34:05


© eamelje.net 2001-2018. Alle rechten voorbehouden