Bekeerd

Het Parool ging kortgeleden over op het tabloid-formaat, maar voerde nog een paar andere wijzigingen door. Zo zijn de columnisten van de krant niet langer meer op de website te lezen. En dat vind ik een gemis.

Na nu al jaren gewend te zijn van een scherm te lezen, begint het drukke beeld van de gemiddelde papieren krantenpagina me steeds meer te storen. Dus las ik de columns in de krant al niet meer als die ook op de website waren te vinden.

Eén kolom met inhoud hebben, leest toch het beste.

Er nog even van afgezien dat Het Parool die columns meestal ’s middags al om een uur of twaalf on-line had staan, en het lezen mijn werkzaamheden altijd even prettig brak.

[Tussen twee haakjes, waarom heet dat toch steeds tabloid-formaat en niet gewoon A3? Iedereen kent het A4’tje, en een standaard krantenpagina is vier A4’tjes groot, ofwel een A2. Dat tabloid is de helft daarvan.

En een A0 is precies een vierkante meter groot, en is de maat waaraan het gewicht van het papier wordt afgemeten. Dat betekent die 80 gram op een pak kopieerpapier. Zo weet ik nog wel meer zinloze feitjes. Zoals dat de verhouding tussen de zijden van een A4’tje éen op wortel twee is]


[x]#507 fan zondag 25 april 2004 @ 18:40:31


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden