Articles selected for De Volkskrant

ny times selected articles

Tien jaar geleden zou ik er enthousiast over zijn geweest. Of beter misschien, twaalf jaar geleden, toen er ook een verkiezingsstrijd gaande was in de VS, en het voor mij veel minder vanzelf sprak om zelf mijn informatie te halen via Internet.

Nu kan ik maar moeilijk wennen aan die nieuwe bijlage van de Volkskrant op zaterdag. Het beste uit The New York Times ken ik namelijk grotendeels al. On-line gelezen, zoals dat heet. Bovendien linkte ik de afgelopen week twee keer in dit log naar een artikel van Suskind, over het op blind geloof gebaseerde beleid van Bush. Dit opmerkelijke stuk ontbreekt dan weer in die Volkskrant-bijlage, misschien omdat het lang is.

Dan wreekt zich ook dat ik zo langzamerhand uitgekeken ben op dat krantenformaat met zijn vermoeiende kolommen.

Eén kolom tekst leest gewoon het prettigst, zelfs van een scherm.

Maar goed, waren ze tien twaalf jaar geleden bij de Volkskrant met een Engelstalige bijlage begonnen, dan had ik misschien nu nog een abonnement op die krant gehad. Inmiddels loont het de moeite niet meer, en is me te zeer duidelijk wat er in de Nederlandse dagbladen mist.


[x]#848 fan maandag 25 oktober 2004 @ 13:34:10


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

ien réaksje

Ingrid  op 23 november 2004 @ 00:21:16

Het grappige is dat een van de kranten hier (www.politiken.dk) precies hetzelfde doet. Op zondag kregen wij plotseling een NY Times bijlage. Van mij hoeft het niet.