Boekenplankje

verwey, let niet op de boeken

Eliane linkt naar mooi vormgegeven boekenplankjes, die ook mij vreemd hebberig maken. Terwijl ik heel goed weet er niets mee te kunnen.

Een boekenplankje aan die ene muur thuis schroeven waar nu net nog geen boekenkast voor staat, is niet zo slim. Het plankje zou bovendien niet eens opvallen, naast de stapels boeken op de vloer.

Laat staan dat ik me de vraag moet stellen welke boeken zo’n ereplaatsje zouden verdienen. Natuurlijk, ook ik heb een lijstje boeken om mee te nemen naar dat denkbeeldige onbewoonde eiland of op die wereldreis. Ook ik kan opsommen welke zes zeven titels nog snel meegegrist zouden worden bij een denkbeeldige brand.

Maar niet zelden bezit ik meerdere edities of versies van zulke favoriete boeken. Zelfs van de enige Nederlandstalige titel, Jeroen Brouwers’ brevier Kroniek van een karakter, zijn dat er al drie.

Een plankje voor nog te lezen dan? Dan zou ik me al moeten beperken tot de fictie, want de stapels boeken in huis uit de diverse universiteitsbibliotheken in den lande zijn daarvoor veel te groot.

Maar ik lees soms maanden geen fictie.

Kortom, een mens kan zich soms veel besparen door nog maar even niets te veranderen.

illustratie van Stefan Verwey


[x]#988 fan woensdag 5 januari 2005 @ 13:54:51


© eamelje.net 2001-2018. Alle rechten voorbehouden

4 kommentaren

Ronald  op 5 januari 2005 @ 16:50:47

Wel eens zien liggen ja, in een winkel in de buurt. Grappig, maar nogal klein. Misschien wat voor op het toilet. (maar ja, €24,50…)

eliane  op 5 januari 2005 @ 18:17:26

Wij hebben ronde witte nachtkastjes. Heel onhandig voor boeken, vooral omdat op de mijne ook nog een leeslampje met een ronde voet staat. Dus ik denk dat zo’n leuk boekenplankje boven het nachtkastje best leuk is. Mijn schoonmoeder moet gewoon even mijn blog lezen. That’ll take care of the 24,50.

Vryage  op 7 januari 2005 @ 15:39:25

Zelf maken. Dat ga ik doen.

Prins van Denemarken  op 28 november 2006 @ 19:00:15

Nou dan, hoe ziet dat lijstje met zes, zeven onmisbare boeken er verder uit?