boeklog v: toekomstplannen

Hoewel het bijhouden van mijn boeklog nog absoluut geen last is, heb ik me toch afgevraagd hoe lang ik het experiment moet volhouden. Een jaar? Tot ik vijfhonderd boeken heb gelezen? Duizend? Of misschien als ik een favoriet boek voor de derde keer zou moeten bespreken?

Maar misschien zijn deze overwegingen allemaal onzin, en breekt het moment om te stoppen van zelf aan als ik het log als last ga ervaren.

Voorlopig zijn er plannen genoeg.

Alhoewel. In zekere zin is het vervelend dat ik al zo veel las en ook nog enig onderwijs genoten heb. Veel canonieke teksten zijn mijn ogen al eens gepasseerd. Terwijl er uit oogpunt van klantenbinding wel iets voor te zeggen zou zijn om een paar grote boeken te lezen, en daar uitgebreid mijn mening over te geven.

Raar hoe een persoonlijk leesdagboek ineens toch al van betekenis kan veranderen nu het een heel aardig aantal bezoekers per dag blijkt te trekken. Even afgezien van de invasie der Belgen komen er per dag minstens zestig mensen langs, net veertien dagen na de publieke opening.

Maar goed, wat weet ik zeker te gaan lezen de komende tijd:

 • er komt een serietje over Geert Mak, zo verwacht ik, omdat me intrigeert dat hij de dingen doet die Nederlandse vakhistorici nalaten maar hadden moeten doen. Terwijl er dan toch ook iets in zijn aanpak lijkt te ontbreken dat nu nog onbenoembaar is;
 • ik zal vele favorieten herlezen, zoals de vroege kortverhalen van John Updike, de verhalen van Alice Munro, en het brievenboek van Jeroen Brouwers;
 • Ferdydurke
 • ik wil weer eens wat filosofie lezen, maar zal me daarbij zeker beperken tot schrijvers die me niet meteen met mijn hoofd tegen de muur laten bonken. Mumford, Rorty, Achterhuis, Illich, Lolle Nauta. Schopenhauer misschien. Of Nietzsche in het Fries. Ankersmit;
 • ik wil ook eens wat tijdschriften gaan recenseren, of Elsevier’s Belastinggids. De Allerhande. Het lokale huis-aan-huisblad. Ter afwisseling, als het nodig is om even iets leuks te doen

Verzoekjes mogen overigens worden ingediend, maar zekerheid dat ik zo’n boek dan ook lees is waarschijnlijk niet te geven.


[x]#1122 fan vrijdag 11 maart 2005 @ 13:13:00

besibbe op eamelje.net [de nijste 10, maksimaal]:

 • Functieverlies  Onbegrepen drama's10/2018
 • Olinger Stories  John Updike07/2018
 • 2014: nog éen keer op dienstregeling  bij de tiende jaargang van boeklog01/2014
 • De zwarte zon  Jeroen Brouwers12/2013
 • Intuition Pumps | I & II  Daniel C. Dennett12/2013
 • Quote of the Day | 120912/2013
 • Quote of the Day | 120712/2013
 • Quote of the Day10/2013
 • Alice Munro — The Nobel Prize in Literature 201310/2013
 • weverbergh ’30 – ’70  Julie Weverbergh06/2013

 • © eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

  7 kommentaren

  Ronald  op 11 maart 2005 @ 13:35:57

  Est van Adriaan Verbree is dit jaar het CLK-actieboek (het christelijke boekenweek geschenk zeg maar)

  (hoewel begrijpelijk betreur ik het weleens dat boeklog geen directe reactie mogelijkheid heeft)

  eamelje.net  op 11 maart 2005 @ 13:55:36

  Zelfs zonder commentspammers weet ik niet of ik een reactiemogelijkheid had ingebouwd. Ook al omdat het me pas eind februari duidelijk was dat het boeklog best publiek kon.

  Ik denk ook, over tal van boeken valt heel veel te zeggen of te bediscussiëren. Maar daarvoor biedt een forum dan weer meer mogelijkheden dan het reactiehokje van zo’n weblog.

  Maar goed, ik neem het mee.

  Ronald  op 11 maart 2005 @ 16:39:18

  Niet dat er nu een reactie mogelijkheid moet komen (of nog erger, een forum (ik denk dat er wel genoeg is op dat gebied)), er is al genoeg discussie, meer dat ik soms denk: een aanvulling. Zoals het feit dat er ook dit jaar protest is vanuit de christelijk hoek (maar dat haalt het nieuws niet gezien het feit dat er elk jaar commentaar is) en een boekje (voor €2,50 misschien toch maar halen, ben wel eens benieuwd naar de inhoud). Als aanvulling op Wolkers.

  eamelje.net  op 11 maart 2005 @ 17:34:51

  Ik voeg jouw woorden geparafraseerd toe. Is dat een idee?

  Ronald  op 11 maart 2005 @ 20:12:28

  :-) Morgen eens naar de gristelijke boekhandel gaan en die worsteling ophalen

  Jan Mariën  op 27 maart 2005 @ 16:45:35

  Beste boekenliefhebber,

  zeer toevallig kwam ik op je zeer goede site terecht. Ik zal ze zeker bookmarken en af en toe eens komen kijken.

  Jan Mariën  op 27 maart 2005 @ 16:54:45

  Beste boekenliefhebber,

  zeer toevallig kwam ik op je zeer goede site terecht. Ik zal ze zeker bookmarken en af en toe eens komen kijken.
  Het is steeds leuk een goede boekensite tegen te komen, er is zoveel rommel op het net.
  Via mijn eigen boekensite (neem even een kijkje) heb ik trouwens al nieuwe vrienden gemaakt.
  By the way, ik merkte dat je boeken in series leest. Bij Isherwood mag je nog niet stoppen vind ik, want zijn boek “A meeting by the river” is stukken beter dan de andere…
  Nog eens proficiat, and keep up the good work.
  Jan