boeklog viii: de behoefte aan recensies

Het stelt allemaal niet zo heel veel voor waarschijnlijk, maar toch moet ik even melden dat me deze week voor het eerst persberichten over nieuw te verschijnen boeken toegestuurd zijn via mijn boeklog. Zonder dat ik daarom gevraagd heb, laat dat voorop staan.

Kijk, ik loop inmiddels lang genoeg in de journalistiek rond om te weten hoe simpel het is om ergens op een mailinglist terecht te komen, en voortaan persberichten toegestuurd te krijgen. Met enige moeite zijn ook vast uitgeverijen wel bereid dat te doen, en zelfs recensie-exemplaren op te sturen. Alleen, als daar dan nooit een echte bespreking tegenover staat, droogt zo’n bron meteen ook weer op.

Dat weblogs ineens als een serieus medium beschouwd worden om boeken aan de man te brengen, heeft ook waarschijnlijk niets met mij of mijn manier van recenseren te maken. Maar toch…


[x]#1216 fan woensdag 4 mei 2005 @ 14:35:20