‘The Web is not high school’

Linkte ik vorige week nog de tien grootste ontwerpfouten van websites, blijkt Jakob Nielsen ook een duidelijke mening over de vormgeving van weblogs te hebben.

Zoals de plicht voor de auteur een foto van zijn conterfeitsel online te zetten.

Zinniger vind ik zijn opmerkingen over het nut van navigatie, want dat levert toch zorgen op merk ik. Mijn categorie-indeling wordt onbruikbaar, omdat de categorieën te veel postjes bevatten en die ook allemaal in éen keer getoond worden. Maar als ik de database onder dit weblog instel om maar tien of vijftien postjes per pagina te laten zien, werkt de overzichtspagina weer niet, en die gebruik ik zelf nu net het meest.


[x]#1478 fan dinsdag 18 oktober 2005 @ 13:44:04


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

2 kommentaren

Ruben  op 19 oktober 2005 @ 21:41:25

Ik blijf vinden dat die Nielsen óf onzin óf clichés uitbraakt. Nutteloos gebazel in de ruimte.

Eric  op 22 oktober 2005 @ 19:17:05

Als je bekijkt hoe Nielsen’s pagina eruit ziet houdt het voor mij op. Wat een onleesbaar misbaksel!