Atsma

Even terug haalde Joop Atsma uitgebreid de provinciale pers, toen in het boemeltreintje tussen Groningen en Leeuwarden voor het eerst in jaren weer koffie geschonken werd. Had hij zich ook even tegen aanbemoeid. Scoorde hij weer eens fijn even aandacht.

Want aandacht in de media vindt Joop Atsma heel fijn. En terend op zijn langdurige ervaring als journalist van het Surhuisterveenster huis-aan-huisblad weet hij ook precies hoe aandacht te krijgen is. Roep maar eens iets opvallend doms, dat net buiten het kenniskader van het verzamelde journaille valt, en kijk.

Nu weer is er dat ideetje van hem om iedereen die een beetje in sportscholen bezig is op doping te controleren. Waarom toch Joop? Wie doen die mensen kwaad?

En van welk geld zou dat moeten, Joop? Dopingonderzoek is razend duur. En hoe had u handhaving van een schorsing gedacht? Heeft de politie niets beters te doen…

Nee, laten we dan eens een activiteit als beroepswielrennen bekijken, die vergeven van de doping is.

Joop Atsma is voorzitter van de wielerunie KNWU, en in dier voege ook al jaren op kruistocht tegen doping. Dat zegt hij tenminste. Heel vaak. Tegen wie het maar horen wil. Maar geld voor de opsporing is een probleem, dus veel gebeurt er uiteindelijk niet. Publiceert het Vlaamse Gewest bijvoorbeeld ieder jaar cijfers over hoeveel wielrenners er gepakt zijn op doping, in Nederland wordt nooit eens iemand betrapt.

Koffie is ook een drug, maar toevallig wel maatschappelijk geaccepteerd [ook al zijn er nare bijverschijnselen aan het gebruik]. Maar in de trein koffie drinken is noodzaak voor Joop. Want, mensen kunnen ook werkelijk geen drie kwartier zonder.

Laat ik daarom nu maar eens bepleiten dat politici geen doping meer mogen gebruiken. Alcohol staat bijvoorbeeld ook op de verboden lijst. Vooral als Atsma zich weer eens aan de interruptiemicrofoon heeft gelaafd, zou ik graag zien dat hij na afloop even discreet een zijkamertje ingeleid wordt. Om daar met de broek op de enkels in een potje te piesen, onder toeziend oog van een controleur. Zodat steeds weer bewezen kan worden dat enkel domme ijdelheid hem tot zulke opvallende prestaties brengt. Dat het geen geestverruimde middelen zijn die hem zo vaak op onnozele ideeën brengen.


[x]#1547 fan maandag 14 november 2005 @ 12:58:08


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden