Groeten terug


click image to play, 0.58 minutes

SBS6 zendt enige weken op zaterdag het programma Groeten terug uit, waarin een prachtig programma-idee nogal knullig te gronde wordt gericht.

Groeten terug is het antwoord op het eerdere programma Groeten uit de rimboe, waarin drie gezinnen uit Nederland en België op vakantie gingen bij drie verschillende primitieve stammen in de tropen. Dat was, in al zijn beperktheid ook weer, een niet onaardig programma. Immers, niet dat die stammen primitief leefden was leuk, maar hoe die verwende westerlingen daarop reageerden bracht vermaak.

Door nu enkele stamleden op tegenbezoek te laten gaan in Nederland en België treedt een ander effect op. Ineens is de kijker niet langer de medeplichtige meer van de beschaafde westerling die terug naar de natuur moest. Ineens is die apies aan het kijken; is het lachen geblazen om wat anderen vreemd aan ons vinden.

Nu is apies laten zien een reden achter heel wat televisie, of literatuur zelfs. Maar ergens is in dat tonen toch een grens.

Er zijn redenen te bedenken waarom er tegenwoordig geen freakshows meer met kermissen rondreizen.


[x]#1713 fan zondag 19 maart 2006 @ 15:07:00


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

5 kommentaren

cockie  op 19 maart 2006 @ 19:11:35

Ik zapte gisteravond heel even langs een verwelkoming van Afrikaans volk op Schiphol door een blonde vrouw die allerhartselijkst begon te klapzoenen, maar heb het niet lang aan kunnen zien.

Anoniem  op 22 maart 2006 @ 09:49:28

en dochs fyn ik it nijsgjirrich om te sjen… jammer datst dyn logs net yn it Frysk hest. Miskien in kursus Frysk skriuwen wat foar dy? (www.afuk.nl)

nadine  op 31 maart 2006 @ 23:40:21

Kritiek is geoorloofd, iedereen mag denken en zeggen wat hij/zij wil.
Maar het getuigt wel van zwakheid om een kijkcijferkanon en alom gewaardeerd programma als Groeten Terug ( vervolg op het succes van Groeten uit de Rimboe) als lokaas te gebruiken zodat mensen deze site bezichtigen. Bovendien bevat de bovengenoemde informatie onjuistheden. Misschien handig voor jou om te weten dat de Amerikaanse overheid bescherming van het auteursrecht hoog in het vaandel heeft. Zou het niet fatsoenlijk zijn om contact op te nemen met SBS Broadcasting voor het door jou gepubliceerde videofragment uit ” Groeten terug “?

eamelje.net  op 1 april 2006 @ 02:10:45

Is dit een dreigement? Als dat zo is, dan is het een slordig geformuleerd en slecht geïnformeerd dreigement.

Gelieve u beter op de hoogte te stellen van wat de Amerikaanse overheid toestaat als zijnde ‘fair use’ onder Title 17 U.S.C. Section 107, en de jurisprudentie die daar over bestaat als het gaat om kritieken.

kees  op 30 april 2006 @ 10:47:40

help,ik heb de uitzending groeten terug van 29 april gemist,of eigenlijk de video verkeerd ingesteld.is er soms iemand die het toevallig wel op genomen heeft?

groeten van kees.