Regels zijn regels


click image to play. 0.48 minutes

Er ging iets mis bij het renderen van dit filmpje, maar dat levert wel interessante informatie op. Ineens werd me duidelijk hoe zeer de microfoon op die katheder stond te wankelen onder de spontane woorden van minister Verdonk.

Goed, goed, het is misschien wat merkwaardig om hier aandacht te besteden aan deze mevrouw. Maar het is opmerkelijk dat zij gewoon dure televisiezendtijd krijg om het hele volk te vertellen dat alles beter wordt zodra zij lijsttrekker van de VVD is. Dat deze partij al sinds 1994 onafgebroken regeert, doet er daarbij niet toe blijkbaar.

Deze toch opmerkelijke paradox leidde ook niet tot kritische vragen na afloop. Die fijne toekomst, waarom mag die nu nog niet, mevrouw?

En er zit ook zo’n onnozele inconsistentie in haar boodschap. Enerzijds wordt door haar adviseurs duidelijk gemikt op een stevig imago. IJzeren Rita. De frase ‘regels zijn regels’ ligt haar voor in de mond bestorven. Anderzijds wil ze juist van die regels af, omdat die zo veel bureaucratie opleveren dat het volk mort.

Ach.


[x]#1742 fan woensdag 5 april 2006 @ 14:12:20


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden