Wat leest daar?

De plaatselijke bieb is over gegaan op een ander computersysteem, en ineens zijn er allerlei interessante staatjes in te zien. Jammer genoeg kon ik nog niet opvragen welke boeken het minst uitgeleend worden; welke titels al sinds de aanschaf onaangeroerd in de kast staan. In plaats daarvan dan maar het lijstje fictieboeken die de afgelopen maand het vaakst werden uitgeleend:

41 x De Da Vinci Code
41 x Het Bernini mysterie
24 x De terugkeer van de dansleraar
24 x Knielen op een bed violen
24 x Sonny Boy
20 x Een warm huis
18 x De bruid
18 x De bewoonde wereld
18 x Onderhuids
18 x De rode kamer

In deze top 10 staan 6 thrillers/detectives, 1 psychologische roman, 1 familieroman, 1 streekroman, en 1 niet nader benoemd werk.

Van deze titels wil ik misschien Sonny Boy nog weleens lezen. Maar pin me daar niet op vast. Wel is me duidelijk geworden hoe het komt dat als ik een keer een boek zoek dat de lokale bibliotheek toevallig wel heeft, dit altijd voor het grijpen in de kast staat.


[x]#1785 fan zondag 30 april 2006 @ 13:10:45