Doping van de dag

 1. In alle dopingnieuws trof mij het verhaal van de Amerikaanse sprinter John Capel, inmiddels geschorst vanwege het gebruik van het o zo snelheidsbevorderende cannabis.
   
 2. Opvallend achtergrondverhaal in NRC-Handelsblad over wat bloeddoping is, waarin en passant alle Vlaamse veldrijders beschuldigd worden van vals spel.
   
 3. De Nederlandse expert op het gebied van bloeddoping is een huisarts, die schaatsers heeft begeleid. Wat zegt dat over hun prestaties?
   
 4. Dokter Fuentes, die nu in Spanje in de bak zit, is een gyneacoloog. Huisarts, gynaecoloog. De experts zijn dus eigenlijk amateurs, wat dat gespeel met hormonen ineens nogal eng maakt. Niet dat ik specialisten in deze wel vertrouw, overigens.
   
 5. Speculatie bij de VRT: die Italiaanse dokter Cecchini waar Thomas Dekker en nog wat renner bij zweren, was nogal goede vriendjes met Fuentes. Heeft Rabobank Dekker hem daarom uit voorzorg terugtrokken uit de Tour?
   
 6. Andere opmerking bij de VRT: het voor wielrenners belastende materiaal dat gevonden werd bij die Fuentes gaat terug tot 2003. Als er renners schuldig worden bevonden, wat betekent dit dan voor de uitslagen die ze de afgelopen jaren reden? Worden die geschrapt?
   
 7. Kunnen mensen dus met terugwerkende kracht bijvoorbeeld klassiekers gaan winnen? Touretappes?
   
 8. De Britse sprinter Dwayne Chambers zag deze week alle prestaties doorgestreept die hij in de jaren 2002-2003 behaalde. Maar hij heeft inmiddels zijn schorsing wegens dopinggebruik uitgezeten, en loopt weer. De atletiekbond IAAF liet hem overigens pas gaan, nadat hij alle prijzengeld had terugbetaald, behaald in de periode daarvoor.
   
 9. Omrop Fryslân is altijd er altijd goed in om Friezen die iets kunnen op een soms wat lachwekkende wijze te eren. Zo werd de 102e plaats van provinciegenoot Pieter Weening in de proloog van de Tour gevierd met de optimistische kop:

  Weening 37 tellen fan giele trui


[x]#1895 fan zaterdag 1 juli 2006 @ 23:59:05