Bedenkingen bij een prachtprestatie | 4

Justin Gatlin dus ook al. De snelste man ter wereld, en de winnaar van de meest slopende etappekoers, allebei betrapt op verboden testosterongebruik.

Geen betere reclame voor doping dan de wetenschap dat die gebruikt wordt door kampioenen. Stanozolol werd nauwelijks als doping gebruikt, totdat Ben Johnson betrapt werd op het gebruik ervan. Vanaf heden is testosteron dus het nieuwe wondermiddel.

Eerder zei je al over Gatlin’s wereldtitel: er zijn geen helden. Hij is al eens eerder betrapt.

Ja, prachtige smoes trouwens weer waarmee verklaard werd waarom hij toen de afvalproducten van anabolica in zijn bloed kon hebben. Dat kwam door de medicatie tegen zijn ADHD.

Bijna zo mooi als klagen dat je vuile plas aan je zucht naar whisky lag.

Het is allemaal PR. Onhandige PR, maar gewoon wel een poging om de goegemeente te laten geloven dat ze volkomen kosher zijn.

Gatlin’s trainer zegt nu wel dat iemand hem geflikt heeft.

Precies. En misschien is dat zo. Die Trevor Graham heeft nogal wat vijanden, omdat hij het bestaan van de designerdoping THG wereldkundig heeft gemaakt. Ik vermoedde toen dat hij dat deed om de concurrenten van zijn pupillen het racen te beletten.

Maar die slachtofferverhalen staan me zo tegen. Want, eigenlijk zegt die trainer hiermee: ik had geen overzicht op de begeleiding van mijn pupil. Iedereen kon maar wat aanrotzooien. Dat alleen al maakt zoiets een laffe rotsmoes.

Enfin.


[x]#1950 fan zondag 30 juli 2006 @ 18:33:26


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden