Verdink Verdonk ii

Het raadsel over wat er gebeurd is tussen minister Verdonk en Ayaan Hirsi Ali heeft zich vergroot. Ondanks de documentaire die Nova gisteravond uitzond.

Eerder verduidelijkte Twan Huys al, die deze documentaire maakte, dat Hirsi Ali en Verdonk grote vriendinnen zijn geweest. Verdonk belde weleens huilend op, omdat ze het zo erg vond dat haar vriendin naar de VS had moeten vluchten, om alle bedreigingen. Fragment 2.14 minuten:

[ Beluister het hele interview hier. ]

Die vriendschap was algemeen bekend, wat deze scene tijdens dat ellenlange Kamerdebat over het Nederlanderschap van Hirsi Ali ineens tot slecht geacteerd volkstoneel maakt.

Maar Verdonk ruikt macht, omdat ze steeds maar hoort veel voorkeursstemmen te gaan trekken. Ze is intelligent genoeg om te begrijpen wat dit voor haar positie betekent. Helaas heeft ze de afgelopen jaren ruimschoots aangetoond niet slim genoeg te zijn om haar beperkingen te zien.

Leest ook Opa Buiswater, of Felix Rottenberg over deze


[x]#2001 fan zondag 27 augustus 2006 @ 21:19:09