Grote stappen, snel klaar

Terwijl de ene politieke partij na de andere zijn verkiezingsprogramma bekend maakt, weet ik nu al dat geen van die programma’s ooit zo zal worden uitgevoerd.

Dat kan namelijk niet, in een land waarin alleen coalities van partijen regeren. Het zou een historisch unicum zijn als er ook maar éen partij aan de macht kwam en daarbij meer dan 10% van zijn beginselprogramma uitvoerde. Maar het beeld dat opgeroepen wordt, is zoals zo dikwijls belangrijker dan de feiten. Even moet lippendienst bewezen worden aan het bestaan van de democratie hier, en dan bepaalt onze elite het allemaal zelf wel weer. Anders dan ze nu zeggen.

Zo, en na u de wereld verklaard te hebben, stap ik van mijn zeepkist om iets nog leukers doen. Dit karweitje moest even.


[x]#2014 fan maandag 4 september 2006 @ 16:05:56