Bijkomend bewijs

Is het belangrijk dat knechten van Armstrong erkennen in 1999 bloeddoping gebruikt te hebben?

Te prijzen is dat Andreu aangedurfd heeft om de omerta te doorbreken, die het praten over dopinggebruik nog altijd onmogelijk maakt. Dat die andere renner anoniem wil blijven, zegt wat dat betreft genoeg. En dan was EPO-spuiten in 1999 volgens mij nog niet eens strafbaar, simpelweg omdat laboratoria het gebruik nog niet konden aantonen.

Bedrog erkennen, dat zal ook toen wel strafbaar zijn geweest.

Maar, Armstrong zal nooit iets bekennen dat ook maar iets aan zijn Tour-winsten afbreuk doet. Wat zijn voormalige knechten ook zeggen, hun woord alleen is nooit genoeg.

En eerlijk gezegd interesseert me de vraag niet eens of Armstrong doping gebruikt heeft of niet. Ook al besteedde ik eerder op deze site uitgebreid aandacht aan alle verdachtmakingen aan zijn adres. De hypocrisie rond dopinggebruik is wat me interesseert, maar ik ga er verder vanuit dat alle topsporters goede doktoren kunnen betalen voor hun medische verzorging.

Nee, Armstrong heeft voor mij een deel van het wielrennen vermoord, in zijn monomanie. Door zijn prestaties werd die vreselijk saaie Tour de France de belangrijkste wielerwedstrijd in de wereld, en doordat anderen zijn kil berekenende controledrang overnamen zijn alle rondekoersen veel minder leuk geworden om naar te kijken.


[x]#2036 fan dinsdag 12 september 2006 @ 15:29:38