Dedecker

Dus toch. Eén van de raarste relletjes over doping die ik ooit opmerkte, is nu helemaal ontspoord. Senator Jean-Marie Dedecker heeft aan het gerecht namen doorgegeven van wielrenners die doping zouden gebruiken, en de mensen die het spul leveren. Heel pesterig gebeurde dit vlak voor het WK wielrennen op de weg.

Dit alles waarschijnlijk alleen als gevolg van een merkwaardig soort blufpoker, waarin twee partijen honend tegen elkaar opboden.

Dedecker, die voor hij de politiek inging een succesvol judocoach was, meldde een paar weken terug in de media dat drie Belgische toprenners een dopingkuur in Italië hadden gevolgd. Namen noemde hij niet.

Maar veel zo Belgische toprenners zijn er niet.

Tom Boonen voelde zich daarom aangesproken, en daagt Dedecker voor de rechter wegens laster en eerroof.

Dat Dedecker zelf naar de rechter stapt, is weinig anders dan een tegenzet.

Twee dingen zijn verder opmerkelijk. Dedecker keerde zich in het verleden al eens fel tegen mensen die zonodig sporters van dopinggebruik moeten beschuldigen, om zichzelf te profileren.

En verder heeft de Belgische Senaat in het verleden zelf onderzoek gedaan naar de dopingproblematiek, en daar rapport over gedaan. Daaruit blijkt dat dopingleveranciers nog het meest hebben van drugsmaffia. Tachtig procent van de wereldproductie aan EPO gaat nu ook naar sporters, niet naar de patiënten waarvoor het middel bedoeld is.


[x]#2063 fan zondag 24 september 2006 @ 15:34:35


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

ien réaksje

mcneel  op 26 september 2006 @ 21:37:51

Jammer dat je die man op je blog vermeldt. Vrijwel het enige waar hij mee bezig is zich profileren, desnoods ten koste van iemand anders. Een meester in het opruien en daardoor in de belangstelling blijven