Ongecijferdheid | 2

Het is hier al eens eerder gesteld, maar Cijfers & Letters moet terug op televisie. Helemaal nu niemand meer op school leert rekenen, omdat hun leerkrachten te dom zijn, moet de belangstelling om elementaire vaardigheden op te doen dan maar op een andere wijze worden aangemoedigd.

Maak daar desnoods een educatief programma van, als er angst is dat de uitzending vooral een Lingo-publiek aantrekt.

Want, waar anders komt er nog weleens een som langs op televisie, dan om half twee ’s middags op TV5. Al waren tijdens de uitzending van gisteren de opgaven niet vreselijk moeilijk. Ik vind het altijd minder leuk als er een 100 of 50 bij de cijfers staat die gebruikt moeten worden om het getal links te maken. Optellen en aftrekken mag trouwens, net als delen en vermenigvuldigen. Maar meer niet.

opgave 1:

opgave 2:

oplossingen staan na de vouw:

antwoord 1, maar het kan nog aanmerkelijk simpeler dan deze mijnheer bedacht [((50+10)*10)+2]:

antwoord 2:


[x]#2118 fan dinsdag 17 oktober 2006 @ 00:00:46