Oneerbiedige gedachten over de nakende verkiezingen | 07

Het immer geëngageerde weblog Sargasso roept op tot openheid. Lezers zouden een recht hebben om te weten wat de makers van weblogs zoal stemmen.

Wel ja.

Was het maar zo simpel. De hier vaker aangehaalde H.L. Mencken schreef ooit: ieder fatsoenlijk mens schaamt zich voor de regering waar die onder leeft. En deze schaamte is momenteel nogal groot bij mij.

Want, ik heb een goed geheugen, en ik ben opgeleid tot kritisch nadenken. Ik vergeet niet zo snel wat politici ooit beloofden, en vervolgens nalieten. Ik ben in staat te zien dat veel in naam dan misschien wel gebeurt, maar vervolgens niets verandert.

Mijn lezers hebben er ook meer aan dat ik hier, en op boeklog, uitleg wat er in Nederland niet deugt, dan dat het er iets toe doet waar ik op stem. Omdat de verkalkte politiek hier zo’n elementair onderdeel van het probleem is.


[x]#2249 fan zaterdag 18 november 2006 @ 13:31:44