Hasta la pasta

Ik had nog zo’n lekker ouderwets zeurstuk van je verwacht op je weblog, over Microsoft Vista.

Vista is volkomen oninteressant, daar schreef ik al eerder over.

Een nieuwe motor voor je PC?

Kul.

Niet?

Als je per se in autotermen wilt praten over computers, dan is de CPU nog altijd de motor. De chip. De microprocessor. Dat gedoe over ‘Intel inside’ vroeger, is nog wel enigszins van belang. Al is bijna alle software zo slecht van kwaliteit dat die nauwelijks kan omgaan met het vermogen dat motoren tegenwoordig kunnen ontwikkelen.

Een besturingssysteem, zoals Vista, is niet meer dan het dashboard. De knopjes voor de bediening, en wat daar achter hangt aan draadjes en zekeringen. En daarmee dus werkelijk volkomen oninteressant.

Nu ja, de meeste mensen zullen eerst een nieuwe auto moeten kopen, waar dat opgepimpte dashboard van Microsoft wel inpast, met een behoorlijk zware motor om dat loodzware dashboard voort te kunnen trekken. En daarbij op de koop toenemen dat Microsoft altijd kan besluiten dat je geen spullen meer uit het handschoenenkastje mag pakken, en dat je radio sommige muziek nooit spelen zal.

Hoe verklaar je dan die lawine aan media-aandacht voor Vista?

Daar ga ik niet op in. Dat leidt maar tot misantropie.

Hype, dus?

Dom. En niet je aandacht waardig. Hoogstens een illustratie van hoe primitief die computerwereld nog in elkaar zit, dat het ene dashboard belangrijker en mooier wordt gevonden dan het andere.

Gelukkig maar dat het internet het belang van besturingssystemen zo veel kleiner maakt.


[x]#2463 fan donderdag 1 februari 2007 @ 12:18:35