Het dopingtheater

Het dopingtheater, zo heette de Zembla-documentaire van deze zondagavond. Veel nieuws bracht die me niet.

Hoogstens was opvallend dat ik eindelijk bevestiging heb dat erin Nederland nauwelijks gecontroleerd wordt, vergeleken met elders. Het Belgische dopinglab, dat de helft van de in Nederland verkregen urinestalen verwerkt, kreeg maar 40 keer per jaar het verzoek op EPO-gebruik te testen. Vanuit de Vlaamse gemeenschap alleen al wordt die test 700 keer per jaar gevraagd.

Maar onderzoek naar bloeddoping is tweeënhalf keer zo duur als een standaardtest. En in het Nederland moet alles altijd op een koopje. Net alsdat hier altijd wel regels worden ingevoerd, maar de handhaving daarvan secundair is.

Voorspelbaar is nu ook dat het Kamerlid Joop Atsma (CDA) vragen gaat stellen, en media-aandacht zal zoeken. Net zoals toen hij anderhalf terug ineens eiste om elke bezoeker van sportscholen op doping te gaan testen. Want, voor Atsma is doping een onderwerp om zich mee te profileren.

Het liefst door driewerf schande te roepen.

Nooit door enige realiteitszin te tonen.


[x]#2673 fan zondag 15 april 2007 @ 22:28:21


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden