Over slikken, en stikken

Er zijn nogal wat dopingnieuwtjes, die toch elk op zich niet zwaar genoeg zijn om hier aangetekend te worden. Ook al omdat ze bevestigen wat al bekend is. Maar misschien leveren ze gezamenlijk nieuwe inzichten op.

  • Opnieuw bewees het Parijse dopinglab weinig ethische grenzen te kennen door hup het nieuws aan L’Équipe te geven dat er synthetische testosteron zat in meerdere van Floyd Landis’ plasjes.
  • Het geklungel rond Landis, en zeker de zaak rond dokter Fuentes, maakt het wielrennen een stuk minder populair als kijksport. Dat gaat sponsors kosten.
  • Zoals voorspeld, nadat Ullrich’s bloed gekoppeld kon worden aan kunstmatige verrijking in het lab van Fuentes, richt de aandacht van de dopingautoriteiten zich nu op de Italiaanse renner Ivan Basso. Die is nu door zijn werkgever Discovery Channel geschorst, hangende het onderzoek.

[x]#2694 fan woensdag 25 april 2007 @ 14:26:49