Basso Continuo

Wielrenner Ivan Basso maakt jarenlang duizenden euro’s over aan een Spaanse dokter, en toch heeft hij nooit doping gebruikt. Alleen omdat er zakjes zijn aangetroffen, met zijn kunstmatig verrijkte bloed daarin, en dat niet te ontkennen is, wil Basso nog wel iets toegeven.

Hij overwoog de zonde te begaan. Maar was tegelijkertijd niet eerder zondig.

Wielrennen is een erg katholieke sport.


[x]#2738 fan woensdag 9 mei 2007 @ 00:14:01


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

2 kommentaren

woordenaar  op 9 mei 2007 @ 12:59:09

Recent de thriller ‘Dit jaar geen Tour de France’ van Jean-Noël Blanc gekocht, over een inspecteur die met de Tour meereist om zo de dealers van doping te kunnen oppakken, dit na de dood van een jonge renner. Hij stuit op de omerta van het peloton. Ergens in juli te lezen.

eamelje.net  op 9 mei 2007 @ 13:06:33

Het is ook gewoon een drugsmilieu, zoals eerder in de categorie ‘doping’ hier weleens aangestipt. 80% van alle geproduceerde epo wordt door sporters gebruikt, niet door nier-patiënten.

Handelaren die eerst vooral hormonen en andere troep aan veeboeren leverden, opdat hun beesten sneller groeien, zijn massaal overgestapt naar de sport. Veel minder kans om gesnapt te worden, en bovendien dan nog eens minieme straffen.