Basso Continuo — Luigi Cecchini


click image to play. 1.00 minutes

Vorige week zondag won de jonge Nederlandse renner Thomas Dekker overtuigend de Ronde van Romandië. Merkwaardig was dat de Nederlandse TV hier geen beelden van had. Alsof landgenoten zo makkelijk winnen in die sport dat zeges makkelijk genegeerd kunnen worden.

Nu verhuisde Dekker indertijd naar Italië, en koos daar ene dokter Luigi Cecchini als zijn trainer. Die keuze was voor de Vlaamse wielerjournalisten vorig jaar al een mogelijke verklaring dat Thomas Dekker niet in de Tour de France mocht starten. Cecchini is een vriendje van die andere dokter met een liefde voor inkomsten uit de wielrennerij, de Spaanse vrouwenarts Fuentes. En van Fuentes was al bekend dat hij sporters medisch in hun voorbereiding hielp.

Omdat wielrenner Ivan Basso betrapt is op het illegaal aanmaken van verrijkt bloed bij Fuentes, heeft hij er ineens belang bij de schade die dit hem oplevert af te wentelen op anderen. Dus klaagt Basso nu ook die dokter Cecchini aan.

De trainer van Thomas Dekker.

Benieuwd wat ik over deze kwestie de komende dagen in de Nederlandse pers lezen mag.


[x]#2746 fan vrijdag 11 mei 2007 @ 15:56:09