Spoilers

Ik hoor tot de minderheid die het niets kan schelen de clou van een verhaal al te kennen voor ik het boek lees, of de film zie. Het gaat mij erom hoe iets verteld wordt, niet om hoe het afloopt. Moppen zijn ook niets zonder timing en opbouw. Bovendien ken ik mijn Propp. Zo heel veel verschillende verhalen zijn er niet. Toch pas ik me op boeklog netjes aan de meerderheid aan, en verraad ik zelden wat.

Neemt niet weg dat ik het weleens zou willen. Misschien zou het de moeite waard zijn dat dan eens met een veel verkochte thriller of zo te doen, om maar zo veel mogelijk mensen tegelijk te ergeren. Een Harry Potter.

Enfin, een slimme Amerikaan heeft een T-shirt op de markt gebracht waarop de clous van een groot tal films wordt verraden. Geniaal vind ik dat. Al moet ik toegeven niet alle ‘spoilers’ bij de film te kunnen plaatsen.


[x]#2786 fan vrijdag 25 mei 2007 @ 20:48:45


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden