Brieven van een beroepsdwarskijker

Lang niet altijd ben ik het met hem eens, en toch link ik op dit weblog behoorlijk vaak naar de daden of uitspraken van Christopher Hitchens. Hij heeft éen groot voordeel als schrijver en dwarskijker. Hij weet me altijd weer aan het lachen te maken.

Neem nu bijvoorbeeld dat optreden laatst in New York, waarin hij een club met brave Amerikanen ging uitleggen dat ze niet in God moeten geloven.

Tegelijk denk ik niet dat zijn boek god is Not Great mij zal aanspreken. Recensente Amanda Bragg noemde het een te snel geschreven boekje, dat vooral even op de anti-God hype lijkt in te spelen. Daniel C. Dennett is beleefder in zijn afwegingen, maar toch niet onkritisch.

Ook Hitchens’ boekje dat ik zelf dezer dagen las, leek me nogal haastig in elkaar gezet. Maar ach, zijn charme vergoedt soms veel. Al heb ik hem inmiddels door.

boeklog 708: Letters to a Young Contrarian


[x]#2822 fan zaterdag 9 juni 2007 @ 00:05:16