Bloed & Spelen | 3

Trouw bracht vandaag groot dat niet alleen sporters de schadelijke gevolgen van doping ondergaan, maar dat het gebruik een vloek is tot in het derde geslacht. Of zoiets. Maar precies dezelfde feiten kwamen vorig jaar november in Duitsland al uitgebreid in het nieuws. En dat was niet eens de eerste keer. Ik interesseerde me al voor staatsgecontroleerde Oostblok-doping lang voor eamelje.net bestond, en ik las niets nieuws.

Dat hormoonpreparaten, als steroïden, rare dingen kunnen doen met een lichaam, is ook al even duidelijk. Helemaal als die moeten helpen om van vrouwen mannen te maken.

Voor zover ik weet zijn alleen Oost-Duitse trainers bestraft die verboden middelen aan minderjarigen hadden gegeven. Het systeem waarin deze praktijken normaal waren, bestond niet meer, en was daarmee niet meer aan te klagen.

Daarom begrijp ik de kruistocht van de Duitse media van het moment tegen buitenlandse dopinggebruikers niet zo goed — alsof zij geen geschiedenis hebben waarmee afgerekend moet worden. Evenmin begrijp ik waarom telkens alleen individuele sporters worden aangeklaagd.


[x]#2983 fan dinsdag 21 augustus 2007 @ 13:55:11


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden