Ford ford, weg weg

Hij heeft het dus echt gezegd. Ik heb even gewacht tot Algemene Zaken de tekst van de toespraak [pdf] online had gezet, om zekerheid te hebben. Maar onze minister-president Balkenende heeft werkelijk Hub van Doorne prijzend vergeleken met een uiterst actieve antisemiet; met een man die een diepe haat koesterde tegen overheidsbemoeienis met het bedrijfsleven bovendien. Iemand daarbij die éen van Hitler’s grootste helden was. Zijn foto hing in diens werkkamer.

Toegegeven, Balkenende zei alleen:

Ik aarzel niet om Hub van Doorne de Nederlandse Henry Ford te noemen. Net zo ‘self made’. Net zo innovatief. Net zo doortastend.

Maar dat was dus geen ‘slip of the tongue’, er was over nagedacht. Dat maakt de vergelijking nog dommer.


[x]#2981 fan dinsdag 21 augustus 2007 @ 00:00:52


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden