Dagblad De Pers, van zaterdag 15 september

Afgelopen zomer waren er al een paar testuitgaves, maar sinds dit weekend brengt het gratis dagblad De Pers voortaan ook vast een krant uit op zaterdag. Dat is geen dag waarop veel forenzen de trein nemen, dus er zal vast een andere strategie bedacht zijn het blad onder de aandacht te krijgen. Ik haalde De Pers, zoals altijd, online op.

Want, dat is eigenlijk het enige wat ik over deze krant op kan merken. Het is wel prettig om rond twaalven, als mijn computers bijna op stand-by gaan voor de nacht, alvast de krant van morgen nog even door te bladeren.

Lezen zou ik dat noemen, tot lezen komt het zelden. Helemaal sinds Maarten van Rossem geen columns meer schrijft voor De Pers.

Dus zie ik er ook maar vanaf een boeklogje aan de nieuwe weekendkrant te wijden.

Hoewel De Pers zeker zijn kwaliteiten heeft, en ik het de meest aantrekkelijke krant vind van alle vier gratis dagbladen in Nederland, ben ik het die op het medium is uitgekeken. RSS en e-mail brengen mij meer nieuws dat me interesseert, zonder dat ik daarvoor tekst in kolommetjes hoef te lezen.

De krant is een mijnheer, maar wel een heel oude mijnheer, met alleen verhalen die ik al voorspellen kan of me gewoon helemaal niet interesseren.


[x]#3046 fan maandag 17 september 2007 @ 11:43:26