Dynepo

Je hebt niets op je weblog geschreven over de vele dopingverhalen van vorige week.
Er was ook niets nieuws aan die verhalen, tenminste niets wat ik hier niet al eens behandeld heb.

Rasmussen die op epo-gebruik betrapt wordt? Dat is toch groot nieuws?
Nee. Het enige dat dit nieuws illustreert, is dat de media gek zijn op elke roddel, en geen enkel gevoel voor verhoudingen hebben. Zoals dat zulk nieuws over een betrapte sporter volgens de regels van de WADA niet eens naar buiten mag komen, en vreemd genoeg toch altijd uitlekt als van die sporter de pies is onderzocht in Frankrijk. Daarover ging het op eamelje.net al te vaak.

Goed, ik weet nu dat Dynepo de naam is voor die nieuwe dure epo die niet met de bloeddeeltjes van hamsters gemaakt wordt. Dat het spul bestond, was me bekend. Dat het gebruikt werd, vermoedde ik. Dat laboratoria een test hebben om het gebruik aan te tonen, verbaast me een klein beetje. Gezien de technische moeilijkheden die er al zijn om het gebruik van hamster-epo aan te tonen.

Bettini…
Heksenjacht. Profileringsdrang van een paar politici die krachtig willen overkomen door iets onnozels hard aan te pakken, ten koste van sporters. Uiterst selectieve verontwaardiging. Alleen interessant om de vraag waarom Duitsers ineens menen zo hard uit te moeten halen, terwijl zij toch een zeer gekleurd verleden hebben waar het opvallend genoeg nooit over gaat. Coaches en bondsbonsen die hun kennis opdeden onder het DDR-regime, hebben vaak nog zeer vooraanstaande posities.

Frau Kristin Otto, namens de DDR goed voor 6 keer goud in Seoul, presenteert op het ZDF nog altijd het sportnieuws. Doping heeft zij naar eigen zeggen nooit gebruikt. En hetzelfde ZDF zond, uit verontwaardiging over alle dopinggebruik in het wielrennen, van het WK zondag maar een half uurtje uit. Dat zou om te lachen zijn, als het niet zo ontstellend hypocriet was.


[x]#3083 fan woensdag 3 oktober 2007 @ 13:02:37


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden