Marion Jones | 2

De atlete Marion Jones was getrouwd met C.J. Hunter, een kogelstoter die in 2000 betrapt werd op het gebruik van nandrolon. Maar haar man een dopinggebruiker? Jones wist van niets. Zelfs moest ze niets van stimulerende middelen hebben.

Marion Jones kreeg later een kind van de sprinter Tim Montgomery. Over deze Mongomery publiceerde ik hier al eens de link naar een nogal fascinerend artikel over hoe hij tot snelste man ter wereld werd gebouwd. Met de hulp van verboden middelen. Maar Jones wist van niets.

Gisteravond bekende ze dan toch het gebruik van steroïden, zij het dat haar trainer die stiekem gegeven zou hebben. Het waren geen spierversterkende middelen geweest volgens hem, het was die vlasolie waar je hersens zo gezond van worden.

Nu lijkt het erop dat ze drie maanden de gevangenis in moet, vanwege het liegen tegen de autoriteiten.

En toch vind ik dit een vreselijk verhaal. Het verhaal van een verlegen en redelijk naïef meisje dat in de keiharde wereld van de topsport terechtkwam, waar haar grote talent werd uitgebuit door mannen die zagen enorm aan haar te kunnen gaan verdienen.

Maar misschien ben ik nu naïef. Marion Jones werd al beschuldigd van dopinggebruik tijdens haar high school-tijd.

*** En ja, mocht Jones haar Olympisch titels uit 2000 verliezen, dan wint Katerina Thanou de 100 meter. U weet wel, die Griekse die steevast de dopingcontroles ontliep, en daarom niet uitkwam op de Spelen vier jaar later in Athene. Bijvoorbeeld.

eerder op eamelje.net


[x]#3089 fan zaterdag 6 oktober 2007 @ 10:01:38


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden