Bij het 800ste boeklogje | innerlijkheden

Er veranderde overigens wel iets meer aan boeklog afgelopen weekend dan die kleine facelift. Als de metafoor doorgetrokken wordt dat het weblog een wezen is, veranderde er zelfs vrij weinig aan het uiterlijk. In plaats daarvan werd wel het skelet vervangen, en de bloedsomloop. Het hart. De longen. Allemaal om wat meer bewegingsvrijheid te hebben, en een grotere immuniteit te krijgen tegen ziektes van buitenaf.

Een voorname wijziging is ook dat de al eens opgevraagde teksten nu in cache worden gezet. Zodat voor een volgende bezoeker niet alle informatie uit de database hoeft te worden gerukt.

Want, dat is het merkwaardige aan een website als deze, of boeklog. Fysiek zijn er maar een paar pagina’s, en dat zijn ook nog sjablonen, waar dynamisch tekst kan instromen. De pagina die u ziet, bestaat alleen zo in uw browser.

Maar door de cache van boeklog, ben ik ineens gaan zien, hoe veel pagina’s dat log theoretisch heeft. Er staan ruim 800 besprekinkje online, er is een kleine drie jaar aan maandoverzichten, er zijn ruim 40 overzichten van de categorieën. Maar elke auteur heeft ook zijn eigen pagina, goed beschouwd, dus dat zijn er dan nog eens ruim 470 extra.

Door de cache van boeklog zie ik ineens ook wat me in de statistieken eigenlijk nooit zo opviel. Bijna alles van die website is nog in vol gebruik. Ruim 90% van alle bezoekers daar komt via Google, Yahoo!, of Live, maar die zoeken haast allemaal op iets anders.

Bijna niets op boeklog verstoft, en dat is een onverwacht prettige gedachte.


[x]#3098 fan woensdag 10 oktober 2007 @ 12:44:58