Blog 2.0

Terwijl eamelje.net zo meteen zijn zevende jaargang ingaat — dat regelt de tijd als vanzelf, daar hoef ik niets aan te doen — denk ik toch na over vorm en functie van een weblog als dit.

Nu valt me op dat ik hierin de enige niet ben. Hoeveel mensen die in 2000 of 2001 enthousiast begonnen, nemen de moeite nog om elke dag iets online te zetten?

Goed, eamelje.net zal nog wel even bestaan, omdat het zo’n handig knutselhoekje voor me is. Maar ik kan merken dat mijn interesse steeds meer naar boeklog uitgaat. Dat is tenminste helder in gebruik. Dat is, na een paar herzieningen, inhoudelijk ook goed ontsloten voor nieuwe bezoekers.

Wel merk ik toch wat uitgekeken te raken op de vorm die het weblog heeft; met die ene pagina, en dat eindeloze scrollen; de grootste rijkdommen verborgen in het archief. Mooi is dat de technologie onder mijn beide weblogs het mogelijk maakt zonder extra inspanning eens een heel andere voorpagina te bieden.

Iets magazine-achtigs misschien, hoezeer ik daar de schurft ook aan heb.

Of dat oude ideaal, om de scan van het kaft te gebruiken voor toegang tot de boekbesprekingen.
 

Enfin.


[x]#3112 fan donderdag 18 oktober 2007 @ 10:00:00


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden