Biopaspoort

Het plan kwam al eens langs hier, in 2004. Leg van sporters bloedprofielen vast, en bij een latere controle is meteen duidelijk of zo’n atleet geknoeid heeft.

Klinkt prachtig.

Nu weet ik niet exact wat de UCI wil vastleggen van wielrenners, zo ver reikt de informatie online nog niet, maar er is behalve door dopinggebruik nog een andere mogelijkheid waardoor bloedprofielen van mensen veranderen kunnen. Als ze overtraind zijn, of ziek.

Of als ze al enige tijd in een zware meerdaagse etappewedstrijd meerijden.

Dus vraag ik me heel simpel af, of de wielerbond UCI hiermee het gebruik van herstelmiddelen toestaat, mits het niet te gek wordt. Dat nu lijkt me gerechtvaardigd dopinggebruik, en ik heb daar ook geen moeite mee. Al is ook begrijpelijk dat zo’n UCI dit publiekelijk ontkennen zal.

Maar toch.


[x]#3127 fan woensdag 24 oktober 2007 @ 00:10:21


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

ien réaksje

Woordenaar  op 24 oktober 2007 @ 21:49:26

Kilnkt als Windows Product Activation, maar dan voor wielrenners, en dat leverd ook problemen op.