O, wat in heerlijke morgen

Eens in de zoveel tijd herstart mijn internetaanbieder van afstand het breedbandmodem bij mij thuis. Daarna heb ik altijd ineens een ander IP-adres. Dus misschien gebeurt dit automatisch om te voorkomen dat hun bandbreedte opgaat aan het bezoek van een server bij mij thuis. Ik weet dat niet.

Wel weet ik dat die reboot altijd onverwacht gebeurt en midden in de nacht. En dat mijn internetverbinding er daarna uitligt. Want altijd moet ik het modem nog eens zelf rebooten, net als de router, en de printerserver. Hoewel die laatste twee nauwelijks iets met het internetverkeer naar buiten van doen hebben.

Soms is er daarna nog geen verbinding. Waarop alleen nog helpt om alles even maar helemaal van de stroom af te halen, en opnieuw op te starten.

De dagen waarop zulks moet, komen niet meer goed. Erg is dat vanochtend om acht uur al te beseffen.


[x]#3128 fan donderdag 25 oktober 2007 @ 09:59:13


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

3 kommentaren

Bertie  op 25 oktober 2007 @ 10:53:04

Ah nee! Misschien moet u bij uzelf dan ook een knop omzetten en gaat het daarna weer best.

HvI  op 25 oktober 2007 @ 15:47:31

Ander leed: de atomfeed van Net Eamelje is kapot. De laatste ontvangen update is van 10 oktober. (Ik dacht eerst aan een verlengde herfstvakantie.) Inmiddels heb ik toch maar de RSS 2.0 aangeschaft.

Afijn, dacht je het weet.

eamelje.net  op 25 oktober 2007 @ 16:43:52

Dat van de atomfeed kan kloppen. Er heeft zich enig upgrade-leed afgespeeld, waardoor ik WordPress geheel opnieuw heb moeten installeren. Daarvoor is een kopie van de boeklog-site gebruikt, en daarin had ik wat aanpassingen gepleegd.