Reve


click image to play. 1.27 minutes

Radiomaker Wim Noordhoek liet vrijdagavond ‘outtakes’ beluisteren, uit de periode dat Gerard Reve De avonden voorlas. Fraai was het om te horen hoe de schrijver daarin zijn debuut van vijfenveertig jaar eerder van commentaar voorzag.

Zowiezo is het hele gesprek met Noordhoek in Desmet Live [WMV] de moeite van het beluisteren waard. Weliswaar geeft hij geen directe verklaring waarom de radio die mij boeit naar duistere uithoekjes van het bestel is verbannen, toch wordt heel goed duidelijk wat het grote publiek daardoor mist.


[x]#3253 fan zondag 23 december 2007 @ 14:18:08


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

ien réaksje

eamelje.net  op 23 december 2007 @ 14:59:07

En ja, dit is wel de tijd van het jaar om De avonden te herlezen.