Dopingjaar 2007

Er was dermate veel hysterisch nieuws over doping, dat mijn jarenlange belangstelling voor het onderwerp verdween. Mij interesseert wat sporters in hun lichaam stoppen, in de hoop beter te worden. Of hoe ze vervolgens de dopingcontroles foppen. Mij interesseert het vraagstuk wat nu precies oneerlijk is in sport, en wat niet. Maar daarover ging het nooit tijdens de discussies van het afgelopen jaar. Er waren me te veel huilende spijtoptanten, en te veel politici en dopingjagers die wilden tonen hoe krachtig hun persoonlijkheid wel niet was, door in het wildeweg sporters te beschadigen.

Het enige nieuws waar ik op het moment nog wel benieuwd naar ben, is of het Olympisch Comité nieuwe winnaars aanwijst voor de atletiekonderdelen waarop Marion Jones medailles pakte. In 2000. Maar dan ook alleen om het principe daarachter.

 


[x]#3263 fan maandag 31 december 2007 @ 23:59:49


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden