Ergernis, nu al

Goed, alle aandacht voor de presidentsverkiezingen in de VS is ergens nog wel te rechtvaardigen. Maar ergerlijk is nu al dat de media zo ontstellend dom bericht doen van wat er gebeurt daar.

Het maakt namelijk niet zo veel uit welk percentage de presidentskandidaten aan kiezers binnenhalen, van belang is alleen hoeveel afgevaardigden [pledged delegates] ze winnen. Omdat die, en die alleen, uiteindelijk gaan bepalen wie er de kandidaat wordt in de landelijke verkiezingen.

Dus wint mevrouw Clinton percentagegewijs misschien wel ruim van mijnheer Obama in New Hampshire, maar beide krijgen er even veel pledged delegates, namelijk 9. Dat lijkt me een gelijk spel. En dus geen overwinning van mevrouw Clinton.

Dus won mijnheer Obama misschien eerder wel Iowa, maar verloor mevrouw Clinton daar lang niet zo erg als de media ons wilden doen geloven. Obama won 16 afgevaardigden, Clinton 15.

Maar goed, zou ik alle media diskwalificeren die dit elementaire gegeven niet schijnen te beseffen, blijft er wel een heel klein beetje aan nieuwsorganisaties over.


[x]#3286 fan woensdag 9 januari 2008 @ 17:27:40


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden