Muziekje van week 02 | 2008

Andara Kandore — Kandore mandore

Japanse folk-muziek, uit het einde van de jaren zestig. Wat overigens alleen uit de tekst blijkt. Maar wie luistert er nu naar de tekst van liedjes?

Andara Kandore was eventjes de artiestennaam van Inoue Yousui, toen hij doorbrak met juist dit liedje. En ach, het klinkt ook alsof het er altijd al was — alsof door het beluisteren nu, alleen maar de mist oplost tussen vroeger en dit moment. Kandore mandore is als alle folksliedjes die je ooit gehoord hebt, en tegelijk ook weer helemaal niet.


[x]#3290 fan zaterdag 12 januari 2008 @ 22:31:51


© eamelje.net 2001-2018. Alle rechten voorbehouden

ien réaksje

Bertie  op 13 januari 2008 @ 10:10:24

“…wie luistert er nu naar de tekst van liedjes?”
Ik.
Voorzover ik de taal kan verstaan, natuurlijk. Als ik de betekenis van de tekst weet, wordt het liedje me soms meer waard, maar vaak ook minder. Dat vind ik niet slecht. Een lied heeft toch niet alleen een melodie?