Boeklog — aanpassingen aan de website | 4

Boeklog begon als logboek, maar is inmiddels veel meer een verzameling en database geworden. Daardoor stel ik er eisen aan, die oorspronkelijk helemaal niet voorzien waren. Daarom ook moet ik achteraf nog allerlei aanpassingen plegen, die behoorlijk wat tijd kunnen kosten.

Nu ja, het is geen aangenomen werk. Ik doe kalm aan. Als het bij het duizendste boeklogje allemaal klaar is, lijkt me dat vroeg genoeg.

Zo ben ik op het moment bezig de manier te veranderen waarop de plaatjes met de kaften worden aangeroepen. In plaats van die plaatjes in de tekst te zetten, gaan ze tot de metadata van die tekst behoren. Dat geeft me oneindig veel meer mogelijkheden om de visuele presentatie te verbeteren.

Punt is alleen dat het tamelijk veel en nogal onnozel werk is om van elk boeklogje de metadata aan te passen. Automatiseren lukt bijna niet, dus komt het aan op hersendood handwerk. Maar enfin, 2006 is bijna gedaan, en dan wacht 2005 nog.

Nu ja.

Wel leer ik steeds beter te begrijpen hoe WordPress nu precies werkt, en daarmee ook wat de nadelen van het systeem zijn. Zo ergerde ik me er altijd aan dat het woord ‘category’ in de URL meekwam, bij het aanroepen van een overzichtspagina. Trots was ik dat het me lukte deze gewoonte uit te schakelen. Om er natuurlijk een paar dagen later achter te komen dat dit veel simpeler kon. WordPress heeft dermate veel gebruikers dat alles al eens uitgevonden is.
 
 


[x]#3449 fan vrijdag 14 maart 2008 @ 14:14:33

besibbe op eamelje.net [de nijste 10, maksimaal]:

 • Onderhoud01/2016
 • Uniek resultaat04/2013
 • Onder vuur | aflevering zoveel03/2012
 • WordPress 3.312/2011
 • Gehackattack | 206/2011
 • Gehackattack06/2011
 • Aan de knoppen05/2011
 • Een stap die geen mens zal opmerken, meer een grote stap voor een man.03/2011
 • Taxonomieën en ander gedoe | 602/2011
 • Taxonomieën en ander gedoe | 502/2011

 • © eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

  2 kommentaren

  woordenaar  op 14 maart 2008 @ 14:57:44

  Is er geen plugin beschikbaar om eenvoudig die metadata aan te passen? (desnoods door een kleine aanpassing aan een plugin te maken) Nou ja, je bent al over de helft nu.

  eamelje.net  op 14 maart 2008 @ 15:14:38

  Er is inderdaad een heel interessante plug-in, voor dit soort batch-opdrachten:
  http://robm.me.uk/projects/plugins/wordpress/batch-categories

  Die werkt leuk, maar niet op het niveau waarop ik metadata toevoeg. Dus dan wordt het al rechtstreeks in de database knoeien. Kan ook, werkt evenmin perfect. Dus nu neem ik maar op de koop toe er in de loop van een paar maanden een paar uur meer aan te moeten besteden.