boeklog en openheid en cijfertjes

Al sinds eamelje.net op het CMS WordPress draait, staat bij elk postje het ID-nummer daarvan. Dat heeft twee functies. Ik weet door de nummers van twee postjes te vergelijken hoe actief ik geweblogd heb in een periode, bijvoorbeeld. En het ID-nummer weten, maakt het ook makkelijk achteraf nog structurele verbeteringen aan te brengen, bijvoorbeeld door een massale bewerking in de database.

Deze praktijk heb ik op boeklog overgenomen, waardoor dat domme getal onderaan een logje nog een extra functie kreeg. Het nummer gaat vrijwel gelijk op met het aantal gelezen boeken.

Helaas komt daar nu verandering in. Ik zal namelijk de komende periode een redelijk aantal boeken bespreken, maar die boeklogjes voorlopig niet openbaar maken. Ik ben namelijk jurylid, in een debutantenbal. En de winnaar daarvan wordt waarschijnlijk pas in december bekend gemaakt, net als het juryrapport.

Toch wil ik het logboekachtige karakter van boeklog niet loslaten. Ook al is het wat tegen mijn principes om debuten te bespreken; dat ik er toch aandacht aan besteed de komende tijd, is even niet anders. Daarom verdwijnen de ID-nummers bij de postjes op boeklog voorlopig. Om misschien in december weer terug te keren — net als ik dan ineens een groot aantal verborgen boeklogjes publiek zal maken.

Ondertussen telt het tellertje onderaan de pagina wel vrolijk door [IE6-gebruikers dienen daartoe ook echt helemaal omlaag te scrollen]


[x]#3482 fan donderdag 27 maart 2008 @ 16:57:40

besibbe op eamelje.net [de nijste 10, maksimaal]:

 • Functieverlies  Onbegrepen drama's10/2018
 • 2014: nog éen keer op dienstregeling  bij de tiende jaargang van boeklog01/2014
 • 2013: bij het 2500ste boeklogje  cijfers, plannen, ideeën04/2013
 • 2012: in boeken  de 8ste jaargang van boeklog in het kort12/2012
 • 2012: een vrijwillige lobotomie  terugblikkend op de 8ste jaargang van boeklog12/2012
 • Halfbakken sabbatical03/2012
 • Leugens, bedrog, statistieken02/2012
 • Meteen al afkickverschijnselen  boeklog in 201201/2012
 • Benieuwd hoe lang dit blijft01/2012
 • En eamelje.net dan?  over de toekomst van mijn beider weblogs01/2012

 • © eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

  ien réaksje

  Han  op 28 maart 2008 @ 20:50:57

  ik-ik-pas-ik-tegen-toch-even niet-ik-ik-ik-ik-ik-k-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ik-ikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIk