Boven op het nieuws

Toen ik daarnet thuiskwam van een boodschap, stond de halve politiemacht van Friesland op de stoep voor mijn huis geparkeerd. Merkwaardig is dat op zo’n moment de schrik meteen toeslaat. Vreemd toch, die totale ijdelheid om alles eerst op jezelf te betrekken, en een tel of wat heel zeker te weten dat al die politie daar voor jou is. Het spel is eindelijk over.

Welk spel was dat ook alweer?

Maar goed, de politie moest gewoon aan de overkant van de straat zijn, en alle actie was al geschied. Er stond een groepje van dienders na te praten, en verderop een al even vrolijk groepje van werklieden in overall.

Getuige de aanwezigheid van een truc met een grote afvalcontainer zal het wel een verborgen wietplantage geweest zijn, daar aan de overkant. Er gebeurt hier nooit iets. Dus is het typisch een straat om onopvallend een tijd iets te stallen, en flink te laten broeien.

Nu had ik zo kunnen gaan informeren naar de precieze toedracht. Ik heb weliswaar al jaren geen politieperskaart meer — vanwege nooit nodig gehad. In mijn bezit is nog altijd wel een overdreven fluorescerend hesje met groot de woorden PERS daarop, dat ik aan kan trekken om mij als neutrale toeschouwer in relletjes te mengen, in de hoop niet meteen door de ME in elkaar gehuft te worden.

Er had me vast wel iemand te woord gestaan.

Maar nee, ik ben een slechte journalist. Mij interesseren abstracties, als de uitspraken van het IMF over de huizenprijzen in Nederland, meer dan keihard softdrugsnieuws. Zelfs als ik er bovenop zit.


[x]#3517 fan vrijdag 11 april 2008 @ 12:34:56


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

ien réaksje

frans  op 11 april 2008 @ 14:04:31

Dat spel IJsbrand, daar ben ik nu zo nieuwsgierig naar.