Overwegingen | 0719

Vrijdag is altijd de rustigste dag in de week op boeklog. Dus valt het extra op als vrijdag ineens uitpakt als de dag met de meeste bezoekers. Vorige week was er sprake van een Marjolijn Februari-effect, vanwege haar marathonterview. En gisteren waren er twee media-effecten;
Martin Bril’s ode aan Jaap van Heerden dwong honderden tot een zoektocht naar wie dat dan wel zijn mocht;
En het marathoninterview met Marte Röling zette ook velen aan tot een speurtocht naar Adrienne Morriën;

Ik meld dit ook omdat het meestal maar raden is waarom een bepaald boeklogje zich ineens in een grote belangstelling mag verheugen;
Boeklog zeitgeist zou niet echt representatief zijn;
De meeste bezoekers komen momenteel binnen op de trefwoorden ‘Fries woordenboek’;
‘Marte Jacobs’ doet het ook goed, en het foutieve ‘Marjolein Februari’ is twee keer zo populair als het correcte ‘Marjolijn Februari’;
En ja, ik houd bij het posten van tekst rekening met spellingsvarianten;

Terugkomend op de “Long tail” van Chris Anderson. In de wetenschappen treedt door internet eerder een omgekeerd effect op. Het nieuwste onderzoek wordt nog wel gevonden en geciteerd, maar verdwijnt daarna al gauw uit beeld;

D-Day with bikini’s:

Minutes later, when the steel ramp of the landing crafts hit the deck, Leis and his 2000-strong battalion stormed the beach, an angst-ridden moment somewhat tempered by the sight of bikini-clad girls, sunbathers, ice-cream vendors and other interested observers, who found the presence of such a large, and fully-armed, body of men a mite bewildering, if not a little exciting.


[x]#3765 fan zaterdag 19 juli 2008 @ 13:54:56