Overwegingen | 1009

J.M.G.Le Clézio dus de Nobel;
Nooit iets van gelezen — hij komt tenmiste niet voor op de lijstjes die ik ben gaan bijhouden sinds 1990. De Franse literatuur is ook wat een blinde vlek bij mij;

Lang op gewacht, maar eindelijk gevonden, de meningen van mijn favoriete grumpy old men over de verkiezingen in de VS, en de zo pijnlijke ontdekking dat banken al jaren gebouwd worden op geleende fundamenten;
Want, dat gejeuzel van anderen weet ik nu zo langzamerhand wel. Al is onbedoeld grappig hoe hysterisch Fox reageerde op de cover van Newsweek, waarop mevrouw Palin stond met couperose, verstopte poriën, en ongewenste haargroei en al;

Chomsky sprak met Der Spiegel, en zoals ik kon voorspellen, verblufte hij de verslaggever van dienst met zijn opmerking dat het niet uitmaakte wie er president zou worden;
Ze vertegenwoordigen samen maar éen partij, de Corporate America partij;

Gore Vidal keek televisie tijdens het interview met de Pasadena weekly, en slaakte telkens vreugdekreten als mevrouw Palin weer in beeld verscheen. Hij leek wel verliefd op de koningin van Alaska;
Vidal had ook de beste oneliners;

This is a country where any liar can get away with it, because everybody else is lying too, and the first law of the United States is “I will not blow your scam if you don’t blow mine.”

[Once, while speaking to an audience of high school educators] I said, “What’s being done to the children here? I have never in my life met a boring 6-year-old, and I’ve never met an interesting 16-year-old. What are you people doing to them?”

Nu goed, Chomsky merkt op dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen niet om issues gaan, maar om personality. Maar dat het daarom niet vreemd is dat een ervaren deelneemster aan schoonheidsverkiezingen nu voor de titel vice-president opgaat, hadden alle humoristen en Palin-imitators ook al bedacht;


[x]#4403 fan donderdag 9 oktober 2008 @ 18:17:24