Overwegingen | 1017

Meest opmerkelijke aspect aan dat RTL de Staat nu daagt om de informatie prijs te geven waarom Nederland ten oorlog naar Afghanistan trok? Dat die journalisten daar eindelijk gewoon eens hun werk doen;
Want, waar de journalistiek zich graag tooit met de titel ‘waakhond van de democratie’, blijkt die telkens meer een valse boerderijhond aan een ketting, die buitenstaanders weg snauwt, en het zo onmogelijk maakt om te zien wat er echt op de hof gebeurt;

Niet dat de besluiten doorgaans op het Binnenhof genomen worden, dat is nog een extra complicatie;
Politiek komt uit Brussel normaal, of is het toxische bijproduct van een grote grijze schimmellaag aan raadgevende organen en adviesraden;

Maar dat Jan Peter Balkenende en zijn gristenvrindjes helemaal uit zichzelf hebben doorgedrukt dat de VS het best te paaien is door mee te vechten in hun eeuwige oorlog voor vrede — dat geloof ik dan weer meteen;
En omdat Balkenende alle grote politieke partijen heeft meegekregen op die gristelijke kruistocht — anders mochten die niet meeregeren — is er in de Kamer nooit een meerderheid te vinden voor de wens om uit te zoeken waarom Nederland in oorlog moest;
Zulks heet machtsmisbruik, in mijn boek;
Zoiets laat zien wat het niveau aan democratie is in Nederland;

Enfin;

Meest opmerkelijke aspect aan het gegeven dat de Duitse omroep ARD weigert om de Tour de France nog langer live uit te zenden?
Dat deze publieke omroep voorheen een Duitse wielerploeg sponsorde — en dit na de epo-Tour van 1998 nog jaren bleef doen;
En nee, opportunisme is niet hetzelfde als naïviteit. Opportunisme is eerder het omgekeerde van naïviteit;

Voor het archief: Bernhard Kohl onderscheidde zich alleen al positief van alle andere wielrenners die betrapt werden op dopinggebruik, door te bekennen;
Jammer genoeg begon hij daarop te huilen;
Het wachten is nog steeds op een betrapte sporter die niet alleen dopinggebruik bekent, maar ook geduldig uitlegt dat er nu eenmaal wondermiddelen bestaan om het duurvermogen te vergroten, en dat investering daarin doorgaans loont;
Nu ja, er was volgens mij ooit een Australische baanwielrenner die zo laconiek durfde te zijn — en ziet, prompt was zijn zaak geen nieuws meer;


[x]#4492 fan vrijdag 17 oktober 2008 @ 12:25:30