Citaat van de dag | 1115

Oosterbaan: ‘Kwaliteitskranten zeggen wel dat ze veel aan duiding doen, maar in feite is het vooral nieuws en opinie. Aan de twee dingen daartussen is juist veel behoefte: interpretatie en analyse.’

Wansink: ‘Opinie is natuurlijk een vorm van goedkope journalistiek: de een zegt dit en de ander dat, en zoek het maar uit, lezer. Dat moeten kranten zelf doen. Dat is ook hun grote voordeel boven internet, radio en tv. ’

in: ‘Niet de krant, maar de klant is koning’

Ooit begon ik aan een opleiding journalistiek omdat ik in bovenstaande argumenten geloofde. In de praktijk bleek geen krant mij vast te willen inhuren om mijn kracht om heldere achtergrondstukken te schrijven. Nu ja, als ik ze wilde aanleveren als freelancer, en dus eerst maar geheel voorfinancierde, dan was alles best. Dan kon ik overal terecht.

Waarmee ik slechts zeggen wil: al ruim vijftien jaar wordt dezelfde gebakken lucht verkocht over hoe het verder moet, en ondertussen worden overal de redacties kleiner, de budgetten geringer, en blijven de kranten even oninteressant doorneuzelen.


[x]#4731 fan zaterdag 15 november 2008 @ 12:18:07


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden