Overwegingen | 0202

Kennis vind ik doorgaans maar een merkwaardig bezit;
Kennis stelt me elke dag wel een paar keer in staat om andermans onbenul parmantig te verbeteren. Alleen doe ik zulks niet, mijn opvoeding verbiedt dit;
Evenmin koester ik daarna mijn intellectuele superioriteit, mocht u dat denken. Ik wil er vanuit kunnen blijven gaan dat iedereen minstens evenveel weet als ik, en even nieuwsgierig is – zelfs al valt dit rationeel gezien al heel lang niet meer vol te houden;

Bovendien weet ik heel veel van wat ik helemaal niet weten wil. Terwijl er aan wat ik weten moet juist nogal wat ontbreekt;

Vanochtend kon ik al iemand corrigeren op de titel van het liedje dat gisteravond werd uitverkoren als Nederlandse inbreng voor het Eurovisie Songfestival;
Ken ik dat liedje? Nee, en ik hoop het ook nooit te hoeven horen;
Hoe ken ik de titel dan? Er was een nieuwskop aan gewijd op teletekst. Dat is alles;

Maar het is zonder meer idioot dat ik weet wie deel uitmaken van het muziekgezelschap ‘de Toppers’. Daar gaat mijn belangstelling helemaal niet naar uit. Ik hoor niet tot de doelgroep waaraan deze oninteressante mannen goudgeld verdienen;
Mij is het een straf die lui te horen zingen;

Ondertussen wordt steeds duidelijker dat minister-president Balkenende over alles liegt wat betrekking heeft op de beslissing oorlogsmisdaden te gaan plegen jegens Irak;
Helder gevalletje machtsmisbruik, van de man die onder meer is aangesteld om de kwaliteit van de democratie in Nederland te bewaken;

Ach ja, democratie in Nederland. Als dat toch eens kon;

Balkenende heeft wat mij betreft slechts éen geldig excuus. Nederlandse regenten zijn het zo niet gewend om beslissingen te nemen die iets te betekenen hebben, dat ze al gauw de fout ingaan als er dan toch zo’n besluit genomen wordt;
Pappen en nathouden, is zo veel gebruikelijker hier;
Maar daar hebben die honderdduizenden doden in Irak niets aan;
Bovendien blijft het afwachten wat het betekent dat er nu zo veel meer fanatieke Sjiïtische moslims in het Middenoosten macht hebben dan ooit;


[x]#5371 fan maandag 2 februari 2009 @ 10:29:42