Nerd koopt volkscomputer vi

Dit artikel op Wired herinnerde me eraan dat er iets merkwaardigs is met die netbooks. Velen — en dan ook nog altijd mannen — zeggen bij het zien van mijn MSI Wind nogal laatdunkend ‘is dat nu wat?’ Vaak gevolgd door: ‘voor honderd euro meer heb je een echte laptop.’

Vrouwen zien het veel praktischer, en gelukkig ook maar. Die stellen bovendien veel nuttiger vragen.

Krijg je ook die tas erbij?
Ja.

Heb je er zo’n dongel bij?
Nee, ik gebruik mijn telefoon als internetmodem.

Is dat ingewikkeld?
Nee, de meeste telefoons hebben beheersoftware voor de computer, waarmee je meestal ook automatisch online kunt gaan. Telefoon aansluiten met de USB-kabel, of koppelen via Bluetooth, beheersoftware aanclicken, klaar.

Waar gebruik je die computer nu het meest voor?
E-mail, opvallend genoeg. Het loont alleen de moeite al om mijn MSI Wind aan te zetten, om op gemak een antwoord te kunnen typen. Maar toch ook weer niet e-mail alleen.

Ben je tevreden over de aankoop?
Ja. Het is heel prettig om een computer te hebben die altijd overal mee naar toe kan, omdat die zo weinig weegt. Waarop ik, uit nood, al mijn werkzaamheden zou kunnen verrichten. Die alles kan waar welke smartphone ook nog lang niet aan toe is.


[x]#5766 fan zondag 5 april 2009 @ 11:51:58